CURI NA SVE STRANE; BJESNI NOVI RAT U REPUBLICI SRPSKOJ: Glavni tužilac pokušao demantirati da postoji sukob s MUP-om, pa sve priznao…

0
267

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti.

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

Loading..

Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac, izdao je saopštenje u kojem je pokušao demantovati da postoji sukob između banjalučkog Okružnog tužilaštva i MUP RS oko “slučaja Koprena” (vidi dodatak), da bi u istom tom saopštenju Lepir potvrdio da taj rat postoji.

“U posljednje vrijeme u skoro svim štampanim, elektronskim medijima i na internet portalim, su objavljeni detalji iz predmeta nestalog Bojana Koprene, u kojima se između ostalog navodi ‘MUP Republike Srtpske i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka su već duže vrijeme u ratu’ ili ‘zaoštravaju se odnosi banjalučkog tužilaštva i MUP-a Republike Srpske’, itd.

Radi objektivnog informisanja javnosti obavještavamo građane Republike Srpske i BiH, da Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nije u nikakvom sukobu sa policijom Republike Srpske i da su to slobodne interpretacije novinara ili nekih rukovodilaca MUP-a Republike Srpske, koji su se oglašavali u medijima, povodom ovog predmeta”, naveo je Lepir u saopštenju.

Pa šta je sa tim “nekim rukovodiocima MUP.a RS” i otkud njihove “slobodne interpretacije”, ako sukoba nema; Otkud uopšte bilo kakve interpretacije iz MUP RS o radu Tužilaštva, to bi trebalo da objasni Lepir, kao i šta je Tužilaštvo preduzelo da MUP RS izvršava njegove Naredbe?!

Naravno, trebalo je da pojasni i šta je Tužilaštvo preduzelo protiv “nekih pripadnika MUP RS” koji su odbili/odbijaju da izvrše Naredbe Tužilaštva.

Lepir i u nastavku saopštenja posrće glavom do crne zemlje, upinjući se da dokaže kako

sukoba Tužilaštva i MUP-a nema, pri tom taj rat potvrđujući bez ostatka.

Međutim, ni građani, ni pripadnici MUP-a Republike Srpske nisu nikada komentarisali odluke tužilaštva na televiziji i radiju, u novinama ili portalima a naročito nisu sebi dozvoljavali da vrše analizu prikupljenih dokaza, da iznose svoje mišljenje o njima i da na kraju saopštavaju da je odluka tužilaštva nezakonita i slično.

NE PROPUSTITE:  Vasković: Zašto su Lukač i Ilić prećutali da je kobne noći Ćulum bio na Trgu Krajine?

Ovakav neprofesionalan odnos pojedinih policijskih službenika MUP-a Republike Srpske prema jednoj, nadasve, ispravnoj i zakonitoj odluci tužioca, može da stvori utisak kod građana da se policija i tužilaštvo sukobljavaju, a što naprosto nije tačno”, naveo je Lepir.

Otkud sad “neprofesionalan odnos pojedinih policijskih službenika MUP RS”, kada je, prema Lepiru, sve u najboljem redu?!

Nikako ne ide jedno s drugim i nije ovdje riječ o bilo kakvim “slobodnim interpretacijama novinara” već notornim činjenicama da pripadnici MUP RS odbijaju da izvrše naređenja Tužilaštva, a da, zauzvrat, Tužiklaštvo protiv njih nije pokrenulo istragu, da ih čak moli “da shvate i prihvate da se istrage okončavaju u predmetu, a ne u medijima”.

Jadan li je Lepir, koji je, između ostalog, prihvatio brojne falsifikate MUP RS, sračunate kako bi se prikrilo ubistvo Davida Dragičevića, a ubice ostale na slobodi.

Očito je da ni Tužilaštvo ni MUP RS ne rade svoj posao; Da su ga radili poodavno bi iza rešetaka bile brojne ubice, narkodileri i drugi kriminalci, umjesto što žare i pale po banjalučkim ulicama.

Lepir je, svojim saopštenjem, samo uspio potvrditi da u takozvanim pravosudnopolicijskim krugovima vlada prava anarhija i haos i da se MUP RS stavio iznad Tužilaštva, što je mimo zakona, ali je na djelu.

Izvor: slobodna-bosna.ba