DAN KAD SE CRVENIO PREMIJER RS-a: „Višković je obična marioneta, pitajte ga, neka kaže iskreno, izbacio bi pola ministara iz Vlade, prvog ministra Đokića…“

0
130

„Slobodna Bosna“ donosi stenograme sa burne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

I ovoga puta u centu pažnje bio je narodni poslanik Nebojša Vukanović, koji je kritizirao nesposobnu vlast, ali i odgovorio na prozivke iz SNSD-a o legalitetu vlasti.

Loading..

„Kako su vam valjali stranci 1998. kada je smijenjen Nikola Poplašen, a Milorad Dodik doveden na vlast, a imao je samo tri poslanika. I bio je na vlasti pune tri godine“, upitao je vladajuće u skuptinskim klupama poslanik Vukanović, a onda otvoreno progovorio i o svom viđenju položaja predsjednika Vlade Republike Srpske.

„Da premijer Višković nije obična marioneta, pitajte ga, neka kaže iskreno, izbacio bi pola ministara iz Vlade. Prvog ministra Petra Đokića bi pošao da izbaci. Možete li nam gospodine Đokiću odgovoriti kako ste vi jedini ministar u istoriji vlada Evrope, u zadnjih 300 godina parlamentarizma, koji je primao bruto platu, a kome nisu uplaćeni doprinosti? Kako ste to čudo uspjeli da smislite, i kakve to veze ima sa zakonom i sa ustavom“, upitao je Vukanović, a prenosi „Slobodna Bosna“.

„A, gospodine Pero Petroviću, pretvorili ste Hidroelektrane Višegrad u privatnu prćiju. Nađite mi nekog tamo, u Elektroprivredi RS-a ko je postao čistačica, a da nije bio dio vladajućeg sistema…“, oštar je na kraju bio Vukanović, prije nego mu je oduzeta riječ.

Izvor: slobodna-bosna.ba

NE PROPUSTITE:  Djevojka porijeklom iz BiH “kriva” za pad austrijske vlade, plaćeno joj 7.000 eura