NIJE ZGOREG ZNATI: 5 trikova za najjači orgazam

0
337

Vrhunac seksualnog čina kako za muškarca tako i za ženu svakako je orgazam. No kako bi bio ‘onaj pravi’ treba se i potruditi te pronaći najbrži put do najjačeg užitka. Donosimo 5 činjenica koje garantiraju vrhunac iz snova, a koje možete sugerirati svom partneru

 Najjača erogena zona

Loading..

Osim klitorisa, najjačom ženskom erogenom zonom smatraju se bradavice. Iako neke žene ovaj osjetljivi dio tijela ne žele izložiti pretjeranoj stimulaciji, kako bi postale erogena zona važno je znati neka pravila.

Bradavice žude za vrlo nježnim dodirima (u čemu pomaže jezik), reagiraju na vlagu, toplinu i hladnoću što se može postići na razne načine (puhanjem u vlažnu bradavicu, toplom i hladnom vodom).

2. Predigra je obavezna

Što više poljubaca i dodira dobijete to će vaša cirkulacija brže proraditi, a tijelo će postati osjetljivije. Stimulacija zvana predigra trebala bi trajati oko 10 minuta. U tom razdoblju žene će doživjeti nevjerojatne promjene koje garantiraju snažan užitak.

3. . G-tačka: nužan put do njenog orgazma

Da li ste znali da nakon nekog vremena diranja, na njenom klitorisu se pojavi zaštitna membrane koja ga štiti od dalje stimulacije. I ne, ovo nije šala. Kada se klitoris ukruti, vrijeme je za naredni korak. Pronađite njenu G-tačku i dražite je prstom, jezikom ili penisom.

Ako ne znate gdje se nalazi G-tačka, nikada nećete zadovoljiti svoju partnericu. Ovo mjesto je jako osjetljivo, kao na primjer uglovi usana, i nalazi se 5 cm unutar vagine na gornjem dijelu trbuha (odmah ispod stomaka). Postoje 2 jednostavna načina da se dođe do G-tačke: korištenjem prstiju ili u poziciji koja direktno stimulira tu tačku.

4. Produljenje orgazma

Orgazam možete ubrzati, pojačati pa čak i produžiti jednim jednostavnim trikom. Riječ je o mislima. U trenutku kada osjetite da se približava ‘onaj’ trenutak skoncentrirajte se na vruće misli.

NE PROPUSTITE:  KOD NJE NIKO NE BJEŽI S ČASOVA: Ona je jedna od najpopularnijih profesorica, KADA VIDITE FOTOGRAFIJE, BIT ĆE VAM JASNO ZAŠTO!

Prisjetite se nekog trenutka (bilo iz prošlosti ili pak iz filma ili knjige) koji vas je najjače uzbudio te se prepustite svojim mislima i partnerovim pokretima.

5. Zvukovi kao stimulacija

Iako većina tokom seksa pokušava biti oprezna i tiha, dokazano je kako ispuštanje zvukova pojačava užitak, a samim time i orgazam kako kod žena tako i kod muškaraca.

Žensko stenjanje djeluje stimulativno te pojačava seksualnu energiju i to kroz prsa, preko grla pa sve do glave. Opustite se, prepustite trenutku i oslobodite sva osjetila.

(Izvor:slobodna-bosna.ba)