NJEMAČKA POLICIJA NA TRAGU: U šumi pronađeno oružje kojim su likvidirani Darko Mijović i Nikola Jovanović, kao dijelovi odjeće koje su pokušale da unište paljenjem! (VIDEO)

0
280

Njemačka policija je dan nakon ubistva dvojice crnogorskih državljana Darka Mijovića i Nikole Jovanovića i ranjavanja Miloša Veskovića, u Forstu pronašla nedaleko od grada više komada oružja sa prigušivačima i još neke tragove koji će pomoći u rasvetljavanju zločina.

Darko Mijović sa Cetinja i Nikola Jovanovići zvani Bara, ubijeni su u ponedeljak u zoru, a njihov prijatelj, Beograđanin Miloš Vesković (38) teško je povrijeđen. Sa njima u stanu bio je i Miloš Pavićević, koji je ostao nepovrijeđen.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Loading..

Njemački istražioci vjeruju da je meta napadača najvjerovatnije je bio ranjeni Vesković koji je iako teško povrijeđen uspio da pobjegne egzekutorima ili pak jedan od ubijenih koji je prema pisanju portal Merkiše algemajne cajtung navodno bio doušnik BKA (Savezne kancelarije njemačke kriminalističke policije).

Upravo zbog toga je BKA i preuzela istragu. Isti portal navodi da su se ubijeni nalazi na listi za odstrel jedne kriminalne grupe, te da je to i razlog likvidacije, a i činjenica je da su se krili u napuštenoj kući ukazuje na tu tezu.

Njemački mediji prenose da je, oružje, koje je korišćeno prilikom ubistva, pronađeno posle dojave policiji da je u šumi podmetnut požar. Prema podacima policije, ubijeni i ranjeni su bezbednosno interesantna lica i navodno su bliski škaljarskom klanu. Mijović je u Njemačku stigao prije 15 dana, dok je Jovanović već duže vrijeme u toj zemlji. Inspektori tragaju za još jednim Crnogorcem i jednim Hrvatom za koje se vjeruje da su bili u kući u vrijeme zločina.

Policija je na licu mjesta, osim oružja pronašla i dijelove garderobe i fantomke, što ukazuje da su napadači pokušali da prikriju tragove paljenjem ovih predmeta. Policija je tokom pretresa u kući ubijenih Crnogoraca koji se dovode u vezu sa škaljarskim klanom, pronašla plantažu marihuane. Ovo je očigledno bilo mjesto sa kog se distribuirala droga posebno što je mjseto u blizini granice sa Poljskom.

Stan u kojem su se krili pripada jednom stanovniku Berlina, ali on je policiji rekao da je kuća bila neuseljiva i napuštena, i da nikome nije izdao stan. Crnogorski državljani su praćeni duže vrijeme i napadači su tačno znali u kom stanu se nalaze.

Da su žrtve praćene potvrđuje i izjava jednog od mještana koji je policiji ispričao da su automobili berlinskih registarskih tablica, često viđani noću kako patroliraju pored kuće u kojoj se dogodilo ubistvo.

“Ta vozila su se parkirala uglavnom u blizini kuće, a često na parkinge koji su rezervisani samo za stanare, zbog čega su i privukli pažnju mještana”, kazao je jedan od mještana. Iz vozila su obično izlazili muškarci sa kapuljačama na glavi i osmatrali kuću.

Kurir.rs