NOVI PUTINOV ŠAMAR TRUMPU: Huawei će u Rusiji izgraditi 5G mrežu, ali ni to nije sve…

0
261

Huawei je potpisao sporazum s ruskom telekomunikacijskom kompanijom MTS o razvoju tehnologije mobilnih mreža nove generacije (5G) u Rusiji.

Slučajno ili ne, potpisivanje sporazuma se poklopilo s trodnevnim posjetom kineskog predsjednika Xi Jinpinga Rusiji. Razlog dolaska kineskog predsjednika u Rusiju je zajednička proslava 70 godina trgovinskih odnosa između Kine i Rusije. Sporazumom je predviđen razvoj 5G tehnologije i probno pokretanje mreže pete generacije tokom 2019. i 2020. godine. Sporazum je u ime Huaweija potpisao Guo Ping, a u ime MTS-a prvi čovjek tvrtke (CEO) Alexei Kornya.

Loading..

Kornya je između ostalog izjavio i kako sporazum između MTS-a i Huaweija neće samo stvoriti komercijalnu upotrebu 5G mreža u Rusiji u vrlo bliskoj budućnosti, nego će također doprinijeti i daljnjem razvoju gospodarskih veza između Rusije i Kine. Koliko god se ovaj sporazum činio banalnim, kao klasična suradnja između neke države i tvrtke, zapravo je i svojevrsna rukavica u lice SAD-u. Tim više što je na ceremoniji potpisivanja sporazuma uz kineskog prisustvovao i ruski predsjednik Vladimir Putin.

(Izvor:slobodna-bosna.ba)

NE PROPUSTITE:  Prodajete mobitel? Evo kako ćete za njega dobiti najviše novca