POTRESAN VIDEO SA SAHRANE MIRSADA KERIĆA: Šabanov muzičar ispračen uz pjesmu koju je najviše volio, njegov sin Denis napisao je dirljivu poruku (VIDEO)

0
124

Zajedno sa legendarnim pjevačem narodne muzike, Šabanom Šaulićem, u nedelju ujutru u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj život je izgubio i njegov prijatelj i muzičar Mirsad Kerić koji je upravljao automobilom.

Nakon velikih napora ljekara da Mirsada održe u životu, on je podlegao povredama u Njemačkoj bolnici dan nakon nesreće. Muzičar je juče ispraćen na vječni počinak na groblju u Ofenbahu, bez prisustva vjerskih službenika, nakon održane komemoracije.

Loading..

Porodica Šabana Šaulića poslala je bijeli vijenac s porukom: ‘Posljednji pozdrav dragom Mirsi’. Mirsad je zbog teških tjelesnih ozljeda zadobivenih u prometnoj nekoliko dana bio na aparatima u bolnici i borio se za život. Liječnici ga, unatoč naporu, nisu uspjeli spasiti. Ozljede su bile preteške.

FOTO: KURIR

Klavijaturist je iza sebe ostavio suprugu Ružicu i troje djece.

– Mirsad je 17 godina radio sa Šabanom, družili su se, bili su bliski. Šaban je imao mnogo povjerenja u mog supruga. Mirsad nije trebao tog vikenda ići na nastup, već u Kobenc jer mu je otac u komi već više od tjedan dana. Međutim, Šaban ga je zamolio da ide s njim na nastup, samo je njemu vjerovao. Nažalost, poslije koncerta dogodio se taj strašni sudar. Kao što ste čuli, Mirsad nije kriv za prometnu nesreću, taj pijani čovjek ih je udario, prebrzo je vozio. To su mi rekli iz policije – rekla je za medije slomljena Ružica.

Od oca se emotivnim riječima na društvenim mrežama oprostio i njegov sin Denis.

– Ostaješ zauvijek u mom srcu, tata, kao veliki pošten čovjek, otac i muzičar. Hvala ti za sve što si me naučio u životu i za svu ljubav koju si mi pružio. Nikad vise neće biti takvog čovjeka kao što si ti. Ti si nezamjenjiv. Počivaj u miru, volimo te svi i nikad te nećemo zaboraviti – napisao je sin preminulog glazbenika.

Mirsada, koji je svoju porodicu izdržavao od muzike, u vječnu kuću ispratilo je više hiljada ljudi uz pjesme koje je volio. Tom prilikom muzičari su svirali veliki Šabanov hit “Odlaziš, odlaziš”, pjesmu “Nedelja” od Džeja Ramadanovskog, ali i numeru “Da se opet rodim” od Sinana Sakića koju je najviše volio.

Na sahrani je između ostalih bio prisutan i vlasnik kluba “Vanila” iz Montlingena i organizator mnogih koncerata koji se održavaju u Beču, Ajrudin Mešanović Rudi.

Naš portal došao je u posed video-snimaka sa sahrane Mirsada Kerića, u kojima se čuje kako mnogobrojni okupljeni pevaju pesmu Sinana Sakića “Da se opet rodima”, a okolo se čuju jecaji i uzdasi. Muzičar je iza sebe ostavio suprugu Ružicu, sinove Denisa i Damira, kao i ćerku Anabelu.

Izvor: slobodna-bosna.ba