Prinova u tuzlanskom ZOO vrtu, lavica Nina rodila tri mladunčeta (FOTO)

0
86

Trenutno mogu da pužu, a za desetak dana će i prohodati. Već nakon mjesec dana moći će da trče

U srijedu, 12. juna u ranim jutarnjim satima, lavica Nina na svijet je donijela tri ženska mladunčeta, potomke lava Tuma. Teške po otprilike 1,3 kg, mlade lavice se trenutno skrivaju u kaveznom dijelu lavlje nastambe, u sigurnom zagrljaju svoje majke.

Loading..

Trenutno mogu da pužu, a za desetak dana će i prohodati. Već nakon mjesec dana moći će da trče. Između četvrte i osme sedmice, lavica će biti spremna da pokaže mladunčad i da ih iznese u otvorenu nastambu, kada će ih i posjetitelji ZOO vrta u Tuzli moći vidjeti, javlja Tuzlanski.ba.

Mladunčad trenutno nemaju imena, ali su iz Uprave ZOO vrta zatražili pomoć Facebook pratitelja, te su ih pozvali da daju prijedloge. Osim ovih preslatkih mladunčadi kralja životinja, u ZOO vrt su ovog proljeća stigle i druge životinjske vrste.

Najatraktivniji je sibirski tigar Madrass koji je star nešto više od tri godine, a stigao je iz Francuske. Smješten je u zimskom dijelu novoizgrađene nastambe, a u ljetnoj će moći uživati početkom jula.

Stigle su i genetke, najmanje mačke na svijetu, mužjak i ženka, koji se nalaze u sklopu terarijuma. Tu su i tri “bubo bubo” sove čiji je promjer raširenih krila otprilike 180 centimetara. Osim razgledanja životinja, u ZOO vrtu se posjetioci mogu zabaviti i u zatvorenoj i vanjskoj igraonici, uživati u šetnji pored jezerceta ili ručati u restoranu “Ringišpil”.

Ulaz za djecu do 12 godina je besplatan, za posjetioce starije od 12 godina, ulaznica košta 1 KM. Bingo ZOO vrt se nalazi u blizini carinske zone, na adresi Bosanska poljana bb Tuzla, a za posjetitelje je otvoren od 25. septembra 2016. godine.

NE PROPUSTITE:  POSTOJI NAČIN PO NOVOM ZAKONU: Evo kako je moguće po ubrzanom postupku dobiti radnu vizu za Njemačku

Još uvijek je u fazi izgradnje, a kompanija svake sezone uvodi nove sadržaje. U ZOO vrtu ima 39 životinjskih vrsta, sa više od 350 životinja.

(Izvor:fokus.ba)