Riješite se bola od ukočenog vrata: Trik za koji je potrebno samo minuta!

0
118

Ova česta pojava može da bude vrlo neprijatna, ali problem možete da rešite kod kuće, bez intervencije masera.

Svakome od nas se barem jednom dogodilo da smo se probudili s ukočenim i bolnim vratom. Ova česta pojava može da bude vrlo neprijatna, ali problem možete da rešite kod kuće, bez intervencije masera. Donosimo trik za koji vam treba svega 60 sekundi.

1. Korak

Loading..

Prstima napipajte bolno mesto na vratu i to tako da koristite desnu ruku ako je bol na desnoj strani, odnosno levu, ako je na levoj strani vrata.

2. Korak

Prstom, ili prstima (u zavisnosti od površine) pritisnite bolno mesto. Bol pritom mora da bude pojačan, ali izdrživ. Ako mesto ne možete dobro da dohvatite, umesto prstiju upotrebite tenisku lopticu ili slični rekvizit.

3. Korak

Glavu polako okrenite suprotno od ukočene strane, pa je nagnite i zakrenite dijagonalno, kao da želite bradom da dotaknete pazuh. Zadržite položaj 10 sekundi, pa se opustite.

Na ovaj način napinjete ukočeni mišić, a pritiskom ćete ga postepeno opustiti. Postupak ponovite desetak puta zaredom. Smanjiće vam se neprijatan bol u vratu, ali ukoliko se on ponavlja svakako posetite lekara specijalistu kako biste dijagnostikovali uzrok i terapiju koja će je dugoročno ukloniti.

Izvor: stil.kurir.rs