SAVJETI ZLATA VRIJEDNI: Ako vas nervira gomila obavijesti koje stalno „iskaču“ na Facebooku, evo rješenja…

0
354

Metoda je jednostavna i zahtjeva samo malu intervenciju u postavkama popularne društvene mreže…

Procedura obuzdavanja gomile podsjetnika počinje u postavkama Facebooka, a razlikuje se ovisno o tome na kojoj platformi radite. Ako koristite računalo, prvo što treba napraviti je otvoriti internetski preglednik, otići na Facebook.com i prijaviti se na svoj profil.

Loading..

Nakon toga kliknite na strelicu koja gleda prema dolje smještenu na gornjem desnom dijelu ekrana. Kliknite na postavke i na lijevoj strani izbornika vidjet ćete rubriku ‘Obavijesti’. Kliknite na njih kako biste promijenili postavke za mobitel, email, tekstualne poruke i poruke vezane uz samu stranicu.

Ako kliknete na „Uredi“, pored bilo koje opcije, moći ćete odrediti jesu li one aktivne ili ne.

Razlog zašto ovaj izbornik ima toliko puno opcija je Facebookovo nastojanje da omogući podsjetnike iz određenih aplikacija koje su vam bitne. Dobro pročitajte što svaka obavijest znači i odlučite koje ćete promijeniti a koje ćete ostaviti kakve jesu.

Za smartfone
Procedura počinje s pokretanjem mobilne aplikacije za Facebook i odlaskom u donje desni dio ekrana i pririsak na tri horizontalne crte. Tamo pronađite stavku ‘Settings and Privacy’ odnosno postavke i privatnost. Ulaskom u spomenuti izbornik vidjet ćete nekoliko opcija – birajte ‘Postavke’ kako biste mogli urediti postavke vašeg profila. Skrolajte kroz opcije sve dok ne pronađete stavku ‘Postavke obavijesti’ unutar zaglavlja ‘Obavijesti’. Birajte postavke obavijesti i provjerite od koga sve dobivate obavijesti – svaka od spomenutih može se birati i zasebno podesiti.

Uglavnom, što god birali, nema potrebe za potvrdom izmjena – Facebook će ih sve automatski zapamtiti.

(Izvor:Slobodna-bosna.ba)

NE PROPUSTITE:  Google Chrome uvodi opciju za “pamćenje stranica”