SNAŽNA OLUJA U EVROPI! Veliku Britaniju pogodilo nevrijeme i obilne kiše, EDINBURG POTOPLJEN! (FOTO/VIDEO)

0
117

Veliku Britaniju, kao i većinu Evrope, u četvrtak će pogoditi ekstremne vrućine, ali pre toga ova ostrvska zemlja suočila se sa nezapamćenom kišom, munjama i gromovima, prenosi “Ekspres”

Snimci poplavljenih ulica i bujice koje nose automobile zabeležene su u više gradova, a najgore je u tropskoj oluji “Saharski balon” prošao Edinburg. Jaka kiša izazvala je haos u zapadnim delovim grada Bankhedu, Klermiston i Korstorfinu.

Loading..

Tramvajske linije su privremeno zatvorene u nekim područjima, jer je voda prekrila šine. Obilne padavine poplavile su ulice toliko da ni brojni vozači nisu stigli da odreaguju.

Pojedine je vremenska nepogodia iznenadila toliko da nisu uspeli na vreme da izađu iz automobila, već su pomoć morali da sačekaju na krovu vozila.

Jedan od starijih stanovnika Edinburga ne pamti da mu se od količine vode na ulicama učinilo da gleda u more. Čak, je kaže, pomislio da je u pitanju cunami.

Poslanica Kristin Žardin savetovala je sugrađane da ostanu na sigurnom i upozore hitne službe ako ih je zadesila poplava.

“Uspeli smo da zaustavimo poplavu i sada izbacujemo vodu. Čini se da se voda spustila onoliko brzo koliko je porasla – ali čujemo strašne priče o ljudima u drugim delovima grada”, rekla je Žardin.

Superoluja “saharski balon” se širi na ostali deo evropskog kontinenta, a kataklizmičke scene danas su zabeležene i u Mađarskoj i u Poljskoj, gde je za jedan dan palo kiše koliko padne za mesec dana.

NE PROPUSTITE:  KOŠARAC SE UPLAŠIO SANKCIJA CIK-a: "Zastupnici SNSD-a ne opstruiraju rad Parlamenta BiH"!

Izvor: informer.rs