U tunelu Vranduk potpuna obustava saobraćaja od ponoći

0
121

Zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) u srijedu je saopšteno je da će od ponoći do pet sati ujutro, doći do obustave saobraćaja u tunelu Vranduk II, a vozila će se preusmjeravati na regionalni put R-445 Zenica – Nemila, prenosi Anadolu Agency (AA).

Loading..

Tokom dana izvode se sanacioni radovi u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, pa se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Iz BIHAMK-a navode da je na snazi obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jajce – Jezero, a za vozila preko sedam tona Crna Rijeka – Mrkonjić Grad.

U toku su i radovi na rekonstrukciji raskršća u Vitezu na magistralnom putu M-5. Za vrijeme izvođenja ovih radova, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. BIHAMK izdvaja magistralne puteve: Jošanica – Stup, Srebrenik – Orašje, Olovo – Kladanj – Vlasenica, Semizovac – Vogošća, Stolac – Neum, Bradina – Podorašac, Cazin – Srbljani, Ustiprača – Goražde – Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima u srijedu zadržavanja nisu bila duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja, zaključuju iz BIHAMK-a.

NE PROPUSTITE:  HOĆE LI IKO REAGIRATI NA OVU BRUKU: Pred tunelom Vranduk se na plus 40 čeka tri sata, a u isto vrijeme u tunelu se ne izvode radovi!?