ZVIZDIĆ ODLUČUJE O DODIKOVOJ PLAĆI: Vruće teme na sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine…

0
171

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi trebalo da razmatra Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za period juli – septembar 2019. godine.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH, kao i Informacije o lokalitetima nelegalnog ulaska migranata u BiH sa teritorije Srbije i Crne Gore sa prijedlogom mjera i planom aktivnosti o angažovanju inženjerijskih jedinica Oružanih snaga BiH na zaprečavanju lokaliteta nelegalnog ulaska migranata.

Loading..

Pred ministrima bi se trebala naći i Informacija o aktivnostima Ministarstva bezbjednosti BiH u prihvatu državljana BiH koji se vraćaju iz Savezne Republike Njemačke u našu zemlju na osnovu Evropskog putnog lista za povratak.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog pisma podrške za Projekt izgradnje Bloka 7 u Termoelektrani “Tuzla”.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Srbije o saradnji na realizaciji Projekta autoput/brzi put Sarajevo – Beograd – Sarajevo, kao i Informacija o aktivnostima koje se preduzimaju na projektu “Izgradnja autoputa/brzog puta Sarajevo – Beograd – Sarajevo”.

Savjet ministara BiH bi trebao razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu državne pomoći u BiH, kao i Nacrt sporazuma o grantu između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH u vezi sa Regionalnim stambenim programom – BiH 6 (2018), sa Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma.

Između ostalog, trebala bi biti razmatrana Informacija o IPA 2019 i IPA 2020 državnim programima za BiH, Informacija o ispunjavanju pravnog kriterijuma institucija BiH u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Izvor: slobodna-bosna.ba

NE PROPUSTITE:  Naida ruši stigmu o ženama u IT sektoru